Kraj

Region

Szczepy

, , , , , , ,

Rodzaj

Kolor

Zawartość alkoholu

Producent

Rocznik

Pojemność

Certyfikaty

Dostępność

Przedział cenowy

Opis:
Fonseca Porto to pierwszoligowy producent win wzmacnianych w dolinie Douro. Moszcz tradycyjne wyciskany jest stopami, a wino wzmacnia się destylatem sprowadzanym z regionu Cognac. Białe porto wykonywane z kupażu win różnych odmian, wcześniej starzonych przez 3 lata w dębowych beczkach. Potem wina są mieszane, aby utworzyć krągłe, pełne ciała białe porto.
Aromat:
W nosie bogate i aromatyczne, pełne aromatów delikatnych owoców, nut miodowych i dębowych.
Smak:
Aksamitnie miękkie na podniebieniu, o długim satysfakcjonującym finiszu.
Sugestie kulinarne:
Rekomendowane jako aperitif albo do bakalii np. solonych migdałów jako przekąska.