Opis:
Martini to rodzina włoskich imigrantów, którzy na początku XX wieku zajęli się uprawą winorośli w Kalifornii. Doświadczenia zebrane przez pokolenia pozwoliły im wytwarzać wina, których poziom pomaga zrozumieć dlaczego kalifornijskie Cabernety mogły stanąć w szranki z bordoskimi protoplastami i taką konfrontację wygrać. Wydłużona maceracja, oddzielna winifikacja owoców z różnych parceli i starzenie przez 21 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu nadało temu winu odpowiednią głębię charakteru, aromatów oraz gładkości.
Aromat:
Nos pełen pięknych aromatów cassis, czarnych wiśni i pudełka przypraw z nutami cedru i pachnącej ziemi.
Smak:
Struktura między średnią i pełną. Garbniki jędrne i ziarniste z mnóstwem muskularnych owoców podkreślonych przez godną uwagi, ale nie przytłaczającą, dębową nutę, przechodzącą w długie, niezwykle złożone wykończenie.
Sugestie kulinarne:
Znakomite do wołowiny i dziczyzny.
Wyróżnienia i nagrody:
Wine Advocate: 92 Pts.