Opis:
Malbec w barokowej stylistyce, z winnic uprawianych ekologicznie. Po zbiorach dokonano bardzo starannej selekcji gron. Fermentacja i dojrzewanie wina odbyła się w beczkach z dębu francuskiego. Leżakowanie w drewnie trwa rok i kolejny rok w butelce. Ubogaca Malbeca w kupażu niewielka domieszka odmian bordoskich i Syrah.
Aromat:
Bogaty bukiet intryguje słodyczą konfitur z leśnych owoców w kombinacji z nutami kokosa i gorzkiej czekolady. W miarę napowietrzania przybywa aromatów pestkowych, suszonych śliwek i rodzynek.
Smak:
W ustach równie treściwe, masywne ale równocześnie aksamitne w dotyku, z miękkimi i zaokrąglonymi taninami i nutami jeżyny, przypraw i trufli, które zapewniają aromatyczną złożoność z wyśmienitym finiszem.
Sugestie kulinarne:
Rekomendowane do pieczonych mięs, serów oraz deserów czekoladowych.
Wyróżnienia i nagrody:
Tim Atkin 93 Pts., Wine Enthusiast 92 Pts