Opis:
Rodzinna winnica Forsterów obchodzi w 2019 roku dwudziestopięciolecie przejścia na ekologiczny sposób prac w winnicy. Oprócz winorośli uprawiają w ten sposób wiele warzyw. Są również samowystarczalni energetycznie, a deszczówka zaspokaja ich większość zapotrzebowania na wodę. Jakość zbieranych gron jest na tyle wysoka, że wino nie wymaga klarowania.
Aromat:
Soczyście owocowe nuty owoców pestkowych (jabłko, brzoskwinia) z mineralną podbudową, którą wino zawdzięcza żwirowym glebom.
Smak:
W ustach subtelna elegancja wyrażona delikatną kwasowością i przyjemną strukturą z długim wyrazistym posmakiem.
Sugestie kulinarne:
Bogaty i elegancki typ wina predestynuje je do połączeń ze szlachetnymi rybami, białym mięsem i daniami kuchni azjatyckiej.
Wyróżnienia i nagrody:
International Organic Wine Awards 2018 Silver (89 pts)