Kraj

Region i apelacja

,

Szczepy

,

Rodzaj

Kolor

Zawartość alkoholu

Producent

Rocznik

Pojemność

Certyfikat

Dostępność

Przedział cenowy

Opis:
Populacja wróbli (główny bohater etykiety wina ), podobnie jak wielu innych ptaków w Hiszpanii gwałtownie spada. Wiąże się to min. z nadmiernym stosowaniem pestycydów w rolnictwie. Problemowi temu próbuje przeciwdziałać Heraclio Garcia, który od ponad 20 lat stosuje praktyki organiczne w uprawie winorośli tak aby jego działalność była nieobciążająca dla ekosystemu. Aby uchronić grona przed utlenieniem i przedwczesną fermentacją zbiorów dokonuje się w nocy.
Aromat:
W nosie pojawiają się aromaty białych kwiatów, owoców tropikalnych, skórki moreli i kopru włoskiego. Bukiet jest złożony i elegancki.
Smak:
Anonsowana w nosie świeżość potwierdza się na podniebieniu wzbogacając wino o niezłą strukturę. Szczypta pikantności i doskonała kwasowość, zapewnia optymalne zrównoważenie i długi, lekko perfumowany finisz.
Sugestie kulinarne:
Doskonale współgra z wszelkiego rodzaju potrawami z ryżem lub owocami morza, a także z potrawami azjatyckimi, takimi jak sushi i sashimi.