Opis:
Przyjemnie świeży, certyfikowany ekologicznie Pinot Grigio z serca Piave. Winogrona są ręcznie zbierane w momencie pełnej dojrzałości. Po fermentacji wino dojrzewa nad osadem w kadziach i poddawane jest zabiegowi bâtonnage, który chroni przed utlenieniem, wzbogaca jego aromatyczność i strukturę.
Aromat:
Elegancki i delikatny nos charakteryzuje się nutami brzoskwini, moreli i suszonego na słońcu siana.
Smak:
Rześkie i dobrze wyważone, konsekwentnie przypomina aromaty wyczuwane w nosie. Butelkowanie odbywa się kilka razy w roku w celu zapewnienia świeżości na niezmiennym poziomie.
Sugestie kulinarne:
Doskonałe do lekkich warzyw, zup i przystawek, grillowanych ryb z sosami, szynki parmeńskiej i melona oraz sufletów.
Wyróżnienia i nagrody:
Gold Medal & Silver Medal Singapore February 2019 “Singapore Competition 2019" International Competition, Gold Medal Nurnberg (DE) January 2019 "Mundus Vini 2019 - Biofach".