Kraj

Region i apelacja

,

Szczepy

, , ,

Rodzaj

Kolor

Zawartość alkoholu

Producent

Rocznik

Pojemność

Certyfikaty

Dostępność

Przedział cenowy

Opis:
Huerta de Albala mieści się w Arcos de la Frontera, nieopodal miasta Jerez, które sławę zdobyło dzięki wzmacnianym winom Sherry. Projekt winiarski właściciela winnicy - Vicente Tabernera absolutnie do tej tradycji nie nawiązuje. Postanowił on posadzić w gorącej Andaluzji nietradycyjne, ciemne, popularne na całym świecie odmiany winorośli i produkować z nich jedne z najlepszych win hiszpańskich. Barbazul dojrzewał pięć miesięcy w beczkach francuskich, nowych i używanych.
Aromat:
Nos wyważony odnajdziemy w nim aromaty fig, wiśni, żurawiny i lukrecji. A także akcenty skórzane i nieco rustykalne.
Smak:
W ustach bardzo gładkie i miękkie. Pełne dojrzałych owoców. Finisz przyjemnie długi.
Sugestie kulinarne:
Rekomendowane do ciemnych mięs - jagnięciny, cielęciny i wołowiny oraz długo dojrzewających serów.