Opis:
Château de Brau to posiadłość Gabriela i Wenny Tari, którzy od 20 lat uprawiają winnicę zgodnie z ekologicznymi zasadami. Uważają, że winorośl nie musi cierpieć by rodzić świetne owoce. Podobnie jak my, potrzebuje zdrowego odżywiania, małego stresu i troskliwej opieki. Na 40 ha uprawiają kilkanaście odmian, w tym rzadko spotykane Egiodola, Fer servadou. Chardonnay po spokojnej fermentacji w niskiej (15°C) temperaturze, która odbyła się w dębowych beczkach przeszła łagodzącą kwasowość drugą, malolaktyczną fermentację.
Aromat:
Typowe dla odmiany zapachy owoców egzotycznych urozmaicone delikatnie pikantnymi nutami beczkowymi.
Smak:
Smak bogaty, złożony, krągły z łagodną kwasowością i długim pięknie się rozwijającym finiszem.
Sugestie kulinarne:
Doskonałe z drobiem w kremowych sosach i smażoną rybą.