Kraj

Region i apelacja

,

Szczepy

,

Rodzaj

Kolor

Zawartość alkoholu

Producent

Rocznik

Pojemność

Certyfikat

Dostępność

Przedział cenowy

Opis:
Château de Brau to posiadłość Gabriela i Wenny Tari, którzy od 20 lat uprawiają winnicę zgodnie z ekologicznymi zasadami. Uważają, że winorośl nie musi cierpieć by rodzić świetne owoce. Podobnie jak my, potrzebuje zdrowego odżywiania, małego stresu i troskliwej opieki. Na 40 ha uprawiają kilkanaście odmian, w tym rzadko spotykane Egiodola, Fer servadou. Le Suc po skupażowaniu w kadziach dojrzewał przez 12 miesięcy w beczkach. Potem został delikatnie przefiltrowany i zabutelkowany.
Aromat:
Harmonijny bukiet pełen aromatów czarnych jagód, jeżyn i dżemów jagodowych dopełniony nutami przyprawowymi.
Smak:
Miękka i gęsta struktura na podniebieniu wsparta pluszowymi taninami. Posmak jest długi, elegancki i delikatny.
Sugestie kulinarne:
Znakomite do czerwonych mięs, dużego ptactwa (indyk, struś) i dojrzałych serów.