Kraj

Region

Szczep

Rodzaj

Kolor

Zawartość alkoholu

Producent

Rocznik

Pojemność

Certyfikat

Dostępność

Przedział cenowy

Opis:
Ponad 20 lat temu ojciec Alexandra był pionierem ekologicznej uprawy w Palatynacie. W 2008 roku Pflüger zdecydował się na kolejny krok i rozpoczął przygodę z biodynamiką. Wszystko to ma wpływ zarówno na glebę jak i rośliny - w zrównoważony sposób poprawia ich strukturę. Udało mu się stworzyć żywą winnicę. W piwnicy jego maksymy to: spokój, opanowanie i czas. Użyta oryginalna nazwa „Pinot Noir” wskazuje na inspirację francuskim stylem burgundzkim, odmiennym od typowego niemieckiego Spätburgundera.
Aromat:
Bogaty bukiet pełen aromatów czarnych wiśni i przypraw.
Smak:
Pełny, aksamitny smak pełen owoców wiśni, malin, delikatnych przypraw i dębu. Długi i elegancki finisz.
Sugestie kulinarne:
Rekomendowany do potraw z dziczyzny, wołowiny, wieprzowiny i warzyw.